Parhaat Ruokablogit

Ruokaa suomalaisessa keittiössä

Ruispuolukkapuuro

15 Marraskuu 2023

Ruismarjapuuro on perinneruokiemme herkkua. Perinteisesti ruispuolukkapuuroa on valmistettu uunissa hitaasti imellyttämällä, mutta liedellä hauduttamalla puurosta tulee yhtä lailla maukasta. Laita vesi ja puolukat kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja lisää sokeri sekä ruisjauhot pikkuhiljaa kunnolla koko ajan sekoittaen niin, etteivät jauhot paakkuunnu. Hauduta puuroa kannen alla pienellä lämmöllä noin tunnin ajan välillä pohjiaan myöten sekoittaen.

Jälkiruoat kasvisruoat marjat Perinneruoat puolukka puurot ruis Välipalat Vegaaninen

Lue koko juttu täältä »

Ruokaa suomalaisessa keittiössä on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 9 Tammikuuta 2024 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »