Parhaat Ruokablogit

Ruoka-alkemisti

Kirsikkapiirakka

21 Elokuu 2020

24-26 cm piirakkavuoallinen Pohja tai kaupan valmis piirakkapohja 100g maidotonta margariinia 150g/2,5 dl vehnäjauhoja 2 rkl kaakaojauhetta 2 rkl valinnaista sokeria ripaus suolaa 2-4 rkl jääkylmää vettä hieman jauhoja työstämiseen Täyte 2 dl mantelimaitoa 2 dl kookosmaitoa ½ dl maissitärkkelystä (perunajauhoja, mutta tällöin koostumus venyvämpi) 1 lusikankärjellinen vaniljansiemeniä tai 2 tl vaniljasokeria ½ dl vaahterasiirappia (tai sokeria) ripaus suolaa päälle tuoreita kirsikoita Valmista ensin pohja. Nypi margariini, jauhot, kaakaojauhe sokeri ja suola keskenään karkeaksi muruksi. Lisää sitten vesi ruokalusikallinen kerrallaan ja lopeta lisääminen on taikina pysyy kasassa, mutta ei ole vetelää. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi...

helppo Maidoton Makea leivonnainen Munaton Piirakka Vegaaninen

Lue koko juttu täältä »

Ruoka-alkemisti on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »