Parhaat Ruokablogit

pikku murusia

Luukku 14: Kirpeät vadelmavaahtokarkit

14 Joulukuu 2017

Luukusta paljastuu jälleen yksi itse tehty makeinen. Näissä vaahtokarkeissa piilee pieni juju sillä ne ovat kieritelty kirpeässä sitruunahapolla maustetussa sokerissa. Ohjeesta riittää muotteihin tehtynä 24 pieneen palloon eli 48 puolipalloon sekä 8 suureen puolipalloon, josta saa tehtyä 4 suurta tikkaria. Vaihtoehtoisesti vaahtokarkit voi tehdä levynä 23x23 cm vuokaan. öljyä öljyä tarvittavat muotit tai vuoka huolellisesti 100 g paseerattua vadelmapyrettä 2 rkl liivatejauhetta mittaa pyre pieneen kulhoon ja ripottele liivatejauhe sen pinnalle jätä odottamaan 430 g sokeria 165 g vettä 50 g glukoosisiirappia mittaa kattilaan ja kuumenna seos 120 °C 90 g valkuaisia vaahdota sillä välin, kun sokeriseos kuumenee kun sokeriseos on valmista...

Gluteeniton Joulu Joulukalenteri leivonta Makeiset Reseptit

Lue koko juttu täältä »

pikku murusia on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 8 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »