Parhaat Ruokablogit

Perinteistä ruokaa

Rukiinen puolukkavaahto

5 Tammikuu 2022

Rukiista ja puolukasta loihdittu jälkiruoka. Voisiko suomalaisempaa olla? Lueskelin Riitta Pohjanluoman kirjaa Perinnemakuja maakunnista ja eteeni osui Hämeestä lähtöisin oleva ohje, joka suorastaan sulaa suussa. Aineksina tässä on ainoastaan vettä, ruisjauhoa, puolukkasurvosta ja sokeria. Ruoan koostumus on kuin mannasuurimoista ja puolukasta tehdyllä vispipuurolla, mutta hienoinen rukiin maku puolukan ohessa tuo tähän aivan erityisen vivahteen.

Jälkiruoat

Lue koko juttu täältä »

Perinteistä ruokaa on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 1 Tammikuuta 2022 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »