Parhaat Ruokablogit

Patavahti

Vanhanajan wienerleivät.

19 Tammikuu 2022

Nämä wienerleivät on helppo valmistaa ja mehevän lehteviä, mutta ainoaksi pikku miinukseksi jää hieman pitempi kohotusaika. Taikina sekoitetaan kylmistä raaka-aineista tasaiseksi ja voi/leivontamargariini kaulitaan sisään kuten voitaikinassakin. Ohjeesta saadaan noin 20 wienerleipää. Taikina: 1 pss kuivahiivaa ½ tl suolaa 5 rkl sokeria 1 kananmuna 30 g voisulaa 2 dl kylmää maitoa 400 g vehnäjauhoja 200 g leivontamargariinia tai voita 1 kananmuna voiteluun Vaniljakiisselissä on käytetty ekströmin valmista vaniljakiisselijauhetta. 3 dl maitoa / 2 pss vaniljakiisselijauhetta Uuninlämpö 220 ja paistoaika n.

helppo Leipomukset

Lue koko juttu täältä »

Patavahti on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »