Parhaat Ruokablogit

Pastanjauhantaa

Suomen ruokahistoria ilmestynyt!

17 Elokuu 2021

Se on viimeinkin täällä! Pääsin tänään selaamaan vuosien ajan työn alla ollutta Suomen ruokahistoria -kirjaani, josta tuli lopulta Gaudeamuksen kustantamana yli 500-sivuinen kirjajärkäle. Sain siis koottua samojen kansien sisään viime vuosien ruokatutkimusteni tulokset (olen lukemattomia iltoja istunut tutkailemassa, mitä menneiden vuosikymmenten sanomalehdissä on kirjoiteltu esimerkiksi pizzan saapumisesta Suomeen tai milloin maahan on perustettu kaikkein ensimmäiset kasvisravintolat). Kustantajan laatimissa saatesanoissa kirjasta todetaan seuraavaa:"Suomen ruokahistoria kylvää, hauduttaa, pilkkoo, hapattaa ja mikrottaa – se kertoo jokapäiväisen ruokamme kiehtovan tarinan. Se kertoo, kuinka sokerin ja kahvin kaltaiset harvinaiset ja...

Lue koko juttu täältä »

Pastanjauhantaa on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »