Parhaat Ruokablogit

Pastanjauhantaa

Mämmipitoinen pääsiäinen

19 Huhtikuu 2022

Kaupan pakastealtaisiin ilmestyi tänä vuonna aivan uudenlaisia mämmejä, ja tämä pääsiäinen olikin poikkeuksellisen mämmipitoinen, koska halusin maistaa sekä lakumämmiä että marjamämmiä. Marjamämmi ei tosin ole varsinainen uutuus. Kansatieteilijä Ilmar Talve mainitsi sen vuonna 1973 julkaistussa kirjassaanSuomen kansanomaisesta ruokataloudesta:”Lounaissuomalaisen mämmin mainitsi jo D. Juslenius v. 1700 ja kertoo, että se valmistettiin mallasjauhoista (ruismaltaista) ja paistettiin sitten tuohiroveissa uunissa.

Lue koko juttu täältä »

Pastanjauhantaa on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »