Parhaat Ruokablogit

Pakanan Köökissä

Amerikkalainen apple cider haudutuspadassa

17 Joulukuu 2017

Amerikkalaisten nimitys kuumasta sesonkijuomasta voi vähintään hämmentää, sillä käsitetäänhän nimi "omenasiideri" meillä Suomessa ihan toisin. Tämä alkoholiton juoma, jota valmistetaan ja tarjoillaan syksystä lähtien talven yli (mm. halloweenina ja jouluna), ei siis juuri muistuta kotimaamme kauppojen hyllyiltä ostettavaa tavaraa. Lähinnä kyse onkin maustetusta omenamehusta, jonka voi juoda kylmänä tai kuumana ja esimerkiksi karamellilla tai kermavaahdolla varusteltuna. Kävimme Vuorenpeikon kanssa Hämeen linnan Tuomaan markkinoilla, josta löysin ahvenanmaalaisia Santana-omenoita myyvän kojun ja ostin reilut pari kiloa omenoita niitä ennakkoon maistamatta.

3-5 tuntia haudutuspata Helppoa ja hyvää juomat Makeat Muut ruokabloggaukset Ottaa aikansa

Lue koko juttu täältä »

Pakanan Köökissä on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 10 Maaliskuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »