Parhaat Ruokablogit

Päivi leipoo

Sämpylät hapanjuurella

13 Maaliskuu 2020

Ota juuri jääkaapista ja ruoki se 1:1:1 eli esim 50 g juurta 50 g huoneenlämpöistä vettä, 50 g Liperin vehnäjauhoja, jos haluat aloittaa taikinan valmistuksen 3-4 tunnin päästä. Jos teet suuremman annoksen, ruoki juurta suurempi määrä, tuosta tulee noin 150 g aktiivista juurta. Jos esitaikina saa kohota 6-8 tuntia, esim. työpäivän ajan, ruoki juuri 1:2:2. Jos juuresi ei toimi kunnolla, korvaa esim.

Hapanjuurileivonta Sämpylät ja leivät

Lue koko juttu täältä »

Päivi leipoo on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 5 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »