Parhaat Ruokablogit

Päivi leipoo

Rosmariininäkkileipä hiivalla kohotettu

15 Tammikuu 2019

Sain maistaa ihanaa rosmariinin makuista grahamnäkkileipää ja sen ohje on nyt saatava tänne muidenkin iloksi, oli niin hyvää! Olen aiemmin tehnyt usein siemennäkkileipää ja tämäkin blogissani oleva ohje on huippuhyvä. Molemmat näkkärit on vaan muistettava paistaa sopivan kuiviksi ja rapeiksi - kun en vähään aikaan ollut tehnyt, unohdin tämän seikan, kunnes pieni lapsenlapseni maistoi ja sanoi, että nämä on ennen olleet rapeita, nyt en tykkää :) No ei kun saman tien uudelleen uuniin rapeutumaan! Saa siis tulla ruskeaa pintaa ja reunaa ja jäähtyessään näkkärin pitää olla rapeaa, ei nahkeaa. En muista tuliko tästä annoksesta kaksi vai yksi pellillistä, mutta taikina kaulitaan aivan ohueksi, noin 2-3 mm paksuksi levyksi.

Suolaiset pikkutarjottavat

Lue koko juttu täältä »

Päivi leipoo on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 5 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »