Parhaat Ruokablogit

Päivi leipoo

Luumupiiras, piimätaikina piirakan pohjana

19 Elokuu 2018

Piimätaikinaa käytetään usein piiraan pohjana, koska se on nopea ja helppo ja pieni happamuus maistuu hyvin marjojen ja omenoiden kanssa. Piimän voi korvata lermaviilillä tai jogurtilla tai ranskankermalla, päiväyksen vanhetuminenkaan ei haittaa, jos tuote silmämääräisesti on kunnosssa. Happamen ja mausteisen taikina kohotusaineena toimii hyvin ruokasooda, joka kyllä jättää vähän happamen oman maun leivonnaiseen. Sen voi korvata leivinjauheellakin halutessaan. Mitä enemmän taikinassa on nestettä, sen enemmän sen rakenne muistuttaa pannukakkua, mehevä, mutta tiivis.

Makeat tortut ja piiraat Mustikkaleivonnaiset Omenaleivonnaiset Raparperileivonnaiset

Lue koko juttu täältä »

Päivi leipoo on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 5 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »