Parhaat Ruokablogit

Osaavat kädet

Hiivaton ruisleipä perinteiseen juureen valmistettuna

2 Maaliskuu 2020

Hiivaton ruisleipä Teimme alusta alkaen ruisleivän raskin koulussa. Vesi ja ruisjauho sekoitetaan keskenään ja annetaan käydä huoneenlämmössä viiden vuorokauden ajan - lisäten aina päivittäin vettä ja jauhoja. Näin saimme aikaiseksi hyvän raskin - ja leipä onnistui hyvin pelkällä ruisjauholla vedellä ja suolalla. Hyvän raskipohjan tehtyämme, laitoimme raskia kylmiöön ja käytämme sitä tarvittaessa - osan raskista pakastimme. Elävän raskin tunnusmerkit ovat mm.

Leivät

Lue koko juttu täältä »

Osaavat kädet on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 5 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »