Parhaat Ruokablogit

Osaavat kädet

Briossit - Ranskalainen leivonnainen

6 Toukokuu 2018

Briosseja Tämän viikon kansainvälinen leivonnainen oli Briossi, joita leipuri-kondiittoriopiskelijat valmistivat kylmäleivonnan kautta tehden. Täytteeksi valmistettiin herkullinen mantelimassatäyte, joka sisälsi korintteja sekä rusinoita. Briosseja on valmistettu myös matalemman mallisina tuotteina. Briossi on syntynyt Ranskassa (brioche) 1600-luvulla. Briossi, ranskankielellä brioche, on kuohkean pehmeä hiivataikinaleivonnainen, joko pulla tai leipä.

Kahvileivät

Lue koko juttu täältä »

Osaavat kädet on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 5 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »