Parhaat Ruokablogit

Nälkä

Aioli

21 Kesäkuu 2025

Aioli tai allioli, kirjaimellisesti sekä provençaliksi että katalaaniksi valkosipulia ja öljyä, on tuttu dippi. Perinteinen aioli ei kuitenkaan sisällä munaa kuten majoneesi, vaan emulsion aikaansaa pelkkä valkosipuli. Aiolin voi tehdä sekä raa’asta valkosipulista että kypsennetystä. Confit-tyyppisesti kypsennetystä valkosipulista tulee makea ja vähemmän ärhäkkä aioli. 10 yksikyntistä valkosipulia1/2 dl + lisääoliiviöljyä1 rklsitruunamehuasuolaavettä(keltuainen) Kuori valkosipulit ja laita ne uunivuokaan.

Espanja kastike lisäke Ranska resepti

Lue koko juttu täältä »

Nälkä on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 28 Joulukuuta 2021 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »