Parhaat Ruokablogit

Molekyyligastronomia

SYKSY ALKAA UUTTEILLA, EIKUN MAKKARALLA

8 Syyskuu 2018

Tatu sanoi kesän päätteeksi, että miksiköhän erityisesti perinteiset ohjeet makkaroiden kypsentämiseksi suosittelevat, että makkarat pitää keittää mausteliemessä. Siis suolaa, laakerinlehtiä, maustepippuria ja sellaista. Että meneeköhän makkaran kuoren läpi yhtään makuja? – kysyi Tatu ja epäili, ettei mene. Enpä tiedä, mutta ajatukset livahtivat hetimmiten diffuusioon ja osmoottiseen paineeseen ja sensellaiseen.

Lihat ja kalat Mausteet, suola ja etikka

Lue koko juttu täältä »

Molekyyligastronomia on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »