Parhaat Ruokablogit

Metsästysblogi, riistareseptit - Terveiset ravintoketjun huipulta

Keittiövälineetkin voivat olla komeita.

16 Lokakuu 2020

Veitsen käsityönä taottu, karkaistu ja teroitettu hiiliteräs on kovuudeltaan 58 HRC, joka on tyypillistä (Marttiini Jätkänvuolu) hiiliteräspuukkoa 54-56 HRC merkittävästi parempi. Se on myös erittäin kovaa luokkaa vertailussa ammattilaisten keittiöveitsiin. Korkealuokkaisissa eurooppalaisissa keittiöveitsissä kuten Victorinox terän kovuus on tyypillisesti noin 56 HRC. Kovista teristään tunnetut japanilaiset MAC-veitset ovat MAC Superior 56-58 HRC ja MAC PRO 59-60 HRC. Yleispätevästi voi sanoa, että mitä kovemmasta teräslaadusta veitsi on valmistettu, sitä terävämmäksi se voidaan hioa ja sitä kauemmin veitsi pitää teränsä.

Keittiöveitset Riistaresepti Testi

Lue koko juttu täältä »

Metsästysblogi, riistareseptit - Terveiset ravintoketjun huipulta on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »