Parhaat Ruokablogit

Mausteblogi

Valkopippuri – paras mauste tattiserpaan

2 Elokuu 2020

Valkopippuri on peräisin samasta Piper Nigrum -kasvista kuin mustapippuri, viherpippuri ja punapippuri. Valkopippuri on antiikin ajoista asti ollut tyypillisesti hieman kalliimpaa kuin mustapippuri, koska sen valmistukseen tarvitaan yksi vaihe enemmän. Jo Plinius vanhempi kertoi kuuluisassa Naturalis historia –teoksessaan, että valkopippuri maksoi Roomassa (arviolta vuonna 77 jkr) seitsemän denaaria paunalta, kun vastaavasti mustapippurin hinta oli neljä denaaria ja pitkäpippurin peräti 15 denaaria. Valkopippuria saadaan, kun pippurit poimitaan kypsinä ja niiden punainen kuorikerros irrotetaan liottamalla ennen pippurien kuivaamista. Valkopippuri on siis käytännössä kypsän pippurin kuivattu sisus.

karjala Pippurit Tatit Valkopippuri

Lue koko juttu täältä »

Mausteblogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 10 Heinäkuuta 2020 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »