Parhaat Ruokablogit

Mimmin keittiö

Sekahiivaleipä (kaurapuuron lopusta)

7 Toukokuu 2022

Kaurapuuroa tuli keitettyä turhan paljon, joten tein muiden leipomusten lomassa 4 isoa leipää käyttäen useammanlaista jauhoa taikinaan kaurapuuron lisäksi. Sekahiivaleipä (HUOM! ohjeella tulee 4 kpl pitkiä isoja leipiä) 6 dl vettä 4 dl täysmaitoa 50 g tuorehiivaa 3 - 4 tl suolaa (minä laitoin isomman määrän, kun meillä leivässä saa olla suolaa ihan kunnolla) 1 tl sokeria 5 dl kaurapuuroa (minulla oli lähes kokomaitoon keitttyä) tai 2-3 dl kaurahiutaleita noin 1 dl öljyä (tai rasvasulaa) 2 dl ruisjauhoja 5 dl hiivaleipäjauhoja 5 dl rouheaa sämpyläjauhoseosta 1 litra vehnäjauhoja (voi joutua laittamaan enemmänkin) Valmistaminen Lämmitä nesteet 37 asteiseksi. Lisää hiiva, suola ja sokeri ja sekoita kunnes hiiva on liennyt. Lisää nesteeseen...

Lue koko juttu täältä »

Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »