Parhaat Ruokablogit

Mimmin keittiö

Porkkanagratiini (koskenlaskijakastike)

29 Syyskuu 2021

Kaikenlaiset kasvisgratiinit ovat aina kuuluneet omiin lempiruokiini. Entisaikaan gratiiniin tehtiin aina vehnäjauhosuurusteinen maitopohjainen juustokastike, vaan nykyisin kastike korvataan usein kermalla/ruokakermalla/makukermalla ja erilaisilla juustoilla. Tämä gratiiniohje sijoittuu välimaastoon. Minä suurustin kastiketta ihan vähän vaalealla maizenasuurusteella, mutta se ei ole välttämätön, koska koskenlaskija kyllä sakeuttaa kastiketta, vaan kun meillä tykätään ennen turhan jämäkästä mitä lirusta gratiinista. Gratiini kannattaa laittaa laakeaan astiaan, jotta maukasta ruskistunutta paistopintaa tulee ruokaan reilusti.

Lue koko juttu täältä »

Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »