Parhaat Ruokablogit

Mimmin keittiö

Perunasämpylöitä

5 Lokakuu 2021

Hyödynsin keitettyjen perunoiden loput sämpylätaikinaan. Tuli kyllä ihanan pehmoisia sämpylöitä ja pysyvät perunan ansiosta tuoreen tuntuisina ja pehmoisina useammankin päivän. Taikinaa ei kannata kauhean löysäksi jättää, niin valmiista sämpylöistä tulee kunnolla pullakoita. Minä tein taasen näitä helppoja tangosta leikattavia sämpylöitä, vaan voishan nämä pyöreiksikin muotoilla. Perunasämpylät (noin 40 kpl isoja sämpylöitä) 1 litra vettä + maitoa 5 dl kypsää raastettua perunaa (tai perunamuusia) 50 g tuorehiivaa (tämä määrä riittää hyvin) 3-4 tl suolaa (minä laitan isomman määrän) 1 rkl sokeria 1 dl rasvasulaa tai öljyä noin 7 dl sämpyläjauhoseosta vehnäjauhoja -> pehmeä taikina Valmistaminen Lisää nesteet ja perunaraaste astiaan ja...

Lue koko juttu täältä »

Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »