Parhaat Ruokablogit

Mimmin keittiö

Pekoniin käärityt täytetyt jauhelihakääryleet

6 Joulukuu 2021

Tämän tyyppisiä kääryleitä en ollut tehnyt aikoihin, joten hyvin maistuivat kummallekkin. Pintavoiteluseosta ei ole mikään pakko tehä, mutta kyllä se lisämakua ja väriä antaa kääryleille. Minä tein murekemassasta muutakin, ettei tartte montaa kertaa syödä ihan samanlaista ruokaa. Pekoniin käärityt täytetyt jauhelihakääryleet (ohjeella tulee 5 isoa käärylettä, kun yhteen kääryleeseen laittaa noin 1 dl murekeseosta) Murekeaseos 400 g naudan jauhelihaa (minulla 10 %) 3/4 dl korppujauhoja 1½ dl jotain nestettä (minulla oli noin 1 dl kermaviiliä ja loput vettä) 1 iso kananmuna 1 kukkura tl perunajauhoja 1-2 keskikokoista keltasipulia + rasvaa sipulin kuullottamiseen (minä laitan 2, koska tykätään sipulista) 1 tl suolaa vajaa 1 tl...

Lue koko juttu täältä »

Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »