Parhaat Ruokablogit

Mimmin keittiö

Oikein pehmoista peruna-kaurarieskaa

24 Syyskuu 2021

Nämä 3 oikein pehmoista isoa peruna-kaurarieskaa syntyivät tällaisilla suhteilla; noin 5 dl kypsää perunaa raastettuna (10 pientä perunaa) + 4 dl vettä ja piimää (minulla puolet ja puolet, myös maito käy) + 2 tl suolaa + 1 dl vehnäjauhoja + 5-6 dl kaurajauhoja (minulla on Tyrnävän myllyn) -> löysä puuromainen seos. Älä laita kaikkia kaurajauhoja kerralla, vaan tsekkaa taikinaa. Muutamaa eri sorttia kaurajauhoja käyttäneenä, olen huomannut niissä olevan isoja eroja. Paistoin kiertoilmalla 300 asteisessa uunissa, paistuivat hirmu nopeasti (noin 5 min), koska maitovalmistetta nesteenä, pehmeä perunainen taikina, kuuma uuni ja ohut rieska. Pehmoisia olivat heti paistettunakin, mutta hetken aikaa liinan alla tekeydyttyään, olisi rieskat voinut...

Lue koko juttu täältä »

Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »