Parhaat Ruokablogit

Mimmin keittiö

Ohrarieska (ohut maitorieska) ja paljon rieskojen kokeiluasioita

6 Syyskuu 2025

Viime keväänä kanssasyöjä lopetti ruisleivän syönnin ja kun hää on aina rieskoista tykännyt, rupesin tekemään niitä usein leiväksi. Sis muutakin mitä perunarieskaa. Kokeilin jos minkälaisia taikinoita eri jauhomäärillä, eri nesteillä, eri kokoisia ja eri ohuisia/paksuisia rieskoja jne. Aluksi yritin itepäisesti tehä kaulittavia rieskoja, mutta muutamien kertojen jälkeen luovutin (hyviä nekin oli) ja rupesin tekemään löysemmästä taikinasta taputtelemalla suoraan pellille leivinpaperin päälle. Tämän tavan olen aina tuntenut enemmän omakseni.

Lue koko juttu täältä »

Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »