Parhaat Ruokablogit

Mimmin keittiö

Liha/jauhelihakeittoa (karjalanpaistin lopusta)

19 Tammikuu 2021

Lapsuudenkodin tapaan, olen aina pienenkin karjalanpaistitähteen hyödyntänyt lihakeitoon. Näin tein myös joulun jälkeen. Karjalanpaistia oli sen verran vähän, että laitoin lisäksi naudan 10% jauhelihaa lisäksi aika isoina kokkareina paistettuna. Keittokattilallinen koostui; noin 1,3 litraa vettä, 1 lihaliemikuutio, 5 oikein isoa perunaa lohkoina, 400 g keittojuureksia, 2 keltasipulia, 400 g naudan jauhelihaa paistettuna, mausteita (soijakastiketta, suolaa, sipulijauhetta, paprikajauhetta ja suolaa) ja keiton kypsentämisen loppupuolella (koska paisti oli niin kypsää) lisäsin noin 4 dl karjalanpaistin loppuja nesteineen. Lopussa vielä maun ja sakeuden tarkistus.

Lue koko juttu täältä »

Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »