Parhaat Ruokablogit

Mimmin keittiö

Kirsikkaclafoutis

25 Elokuu 2022

Kerran kesässä on vähintäänkin tehtävä kirsikkaclafoutis eli ranskalainen kirsikkapannukakku (jauhoversiokin on munaisampi mitä normi meikälainen pannari). Clafoutisohjeita on olemassa myös ihan jauhottomia. Tänäkin kesänä käytin samaa ohjetta periaatteessa mitä täällä vuoden 2015 postauksessa. Nykyisin laitan kirsikoita vaan enemmän ja joskus vääräoppisesti ripsautan vielä kardemummaa mausteeksi taikinaan. Kirsikkaclafoutis (8 annosta = piirakkavuoallinen, halkaisija 26 cm) 4 munaa 2½ dl täysmaitoa 1½ tl vaniljasokeria 1 dl sokeria (älä vähennä missään nimessä, valmis clafoutis ei ole kovin makeaa) 1½ dl vehnäjauhoja hyppysellinen suolaa noin 250 g kirsikoita (nykyisin laitan enemmän.

Lue koko juttu täältä »

Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »