Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Voileipä ranskalaiseen tapaan eli tartine

1 Elokuu 2021

Kunnon voileipiä tulee tehtyä turhan harvoin. Eikä voileipä tässä nyt tarkoita niitä suolaisen nälkään heikkoina hetkinä jääkaapin perukoilta kokoon raavittuja versioita, vaan ihan ajatuksella koostettuja herkkuleipiä. Ranskalaiset taitavat herkuttelun laidasta laitaan, eivätkä ranskalaiset voileivät eli tartinet ole poikkeus. Tartine tarkoittaa leipäviipaletta ja on ranskalaisten vastine tanskalaisten smørrebrødille, mutta täytteiden suhteen tartine on yksinkertaisempi. Kaiken perustana on viipale hyvään vaaleaa leipää, joka sivellään kevyesti oliiviöljyllä ja paahdetaan pannulla tai grillissä rapeaksi.

basilika broileri feta grilli illanistujaiset juhlat Kala kana kylmäsavulohi levite Liha liharuoka lohi majoneesi noutopöytä Pekoni Pikkusuolaiset ranskalainen salaatti Tabasco tomaatti tuorejuusto voileipä munasalaatti rucolan verso tartine

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »