Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Se oikea Prinsessakakku, myös gluteenittomana

23 Helmikuu 2020

Prinsesstårta eli prinsessakakku on rakastettu ruotsalaisklassikko, jonka valmistus onnistuu helposti myös kotona. Kakku koostuu sokerikakkupohjasta, vaniljakreemillä maustetusta kermavaahdosta, vadelmahillosta sekä marsipaanikuorrutuksesta, joka on perinteisesti vihreä, mutta myös muun värisiä kuorrutuksia käytetään. Lisäksi kakku koristellaan tomusokerilla, marsipaaniruusulla sekä joskus myös tummasuklaaraidoilla. Alkuperäisen reseptin loi 30-luvulla Jenny Åkerström, joka toimi Ruotsin prinsessojen Margarethan, Märthan ja Astridin opettajana. Resepti julkaistiin ensimmäisen kerran Prinsessornas kokbok -teoksessa 1948.

Gluteeniton Jälkiruoka Kakku leivonta marsipaani Nosto prinsessakakku ruoka Ruotsi vadelmahillo vaniljakreemi sokerikakkupohja vaniljakreemijauhe

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »