Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Perinteinen tartarpihvi

13 Elokuu 2023

Raa´asta lihasta valmistettava tartarpihvi on kokenut uuden tulemisen viimevuosina ja annos löytyy jokaisen jokaisen vähänkään aikaansa seuraavan ravintolan listalta. Annos on alunperin kotoisin Keski-Aasian Tartariasta, jossa koostumukseltaan hyvin kovaa, esimerkiksi kamelin tai hevosen lihaa hienonnettiin, jotta sitä olisi helpompaa syödä raakana. Tartarpihvi valmistetaan mahdollisimman hyvälaatuisesta ja tuoreesta naudanlihasta joko jänteistä ja kalvoista irti raaputtamalla tai liha hienoksi hakkaamalla. Terävä veitsi ja hygieeninen tukeva leikkuulauta auttavat onnistumaan myös kotikeittiössä. Tartarpihviä ei saa koskaan valmistaa kaupan jauhelihasta, eikä lihaa tuoreeltaankaan tulisi jauhaa lihamyllyllä.

Gluteeniton kapris keltuainen Liha liharuoka muna sipuli tartar Viini sisäpaisti naudanpaisti tartarpihvi

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »