Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Olivier-salaatti on venäläinen klassikko

28 Joulukuu 2021

Olivier-salaatti on venäläinen klassikkosalaatti, joka on suosittu niin Venäjällä, entisissä neuvostovaltioissa kuin lukuisina versioina muuallakin maailmalla. Alunperin Olivier-salaatti kehitettiin 1860-luvulla moskovalaisessa Hermitage-ravintolassa työskennelleen belgialaisen keittiömestarin Lucien Olivierin toimesta. Salaatista tuli hyvin suosittu ja siitä tuli nopeasti huippuravintolan nimikkoannos. Tarkka alkuperäinen Olivier-salaatin resepti on jäänyt salaisuudeksi, joskin siitä on ollut jo tuolloin sesongeittain vaihtuvia versioita. Reseptistä on maailmalla lukemattomia muunnoksia, mutta yleisimmin nykyaikainen Olivier-salaatti sisältää keitettyä kuutioitua perunaa ja porkkanaa, tillimaustettua kurkkua, herneitä, selleriä, sipulia...

broileri Gluteeniton herne kananmuna Liha majoneesi muna palvikinkku peruna Pikkusuolaiset porkkana Ruokakulttuuri salaatti smetana Tilli venäläinen cocktailkurkku Olivier-salaatti

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »