Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Italialaisen illan secondi piati – paakarin pippurinen lihapata ja luomuviinisuositus

9 Lokakuu 2020

Yhteistyössä Viinilinnan kanssa Italialainen iltamme on edennyt jo secondi piatiin eli pääruokaan, joka yleensä koostu pienestä liha- tai kala-annoksesta, jonka kanssa voidaan halutessa tarjoilla lisukkeena (contorni) lämpimiä tai kylmiä vihanneksia. Lisukkeet tarjoillaan aina erilliseltä lautaselta eikä samalta lautaselta pääruoan kanssa, kuten Pohjois-Euroopassa on tapana. Tässä kohtaa voidaan tarjoilla myös insalata, eli yksinkertainen tuoresalaatti. Katso myös illallisemme aiemmat osat: antipasto sekä primi piati. Tämä helppotekoinen ja aromikas liharuoka tulee Toscanasta ja siihen sopivat halvemmat ruhonosat, jotka pitkään haudutettuina pehmenevät herkullisiksi.

Italia italialainen Liha liharuoka luomuviini Nosto Pääruoka pataruoka punaviini ruoka Valkosipuli Viini viinilinna Yhteistyö naudan etuselkä naudan rinta secondi tomaattipyree

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »