Parhaat Ruokablogit

KOTIGOURMEETA & ELÄMÄN HIUKKASIA

Polenta - Romanialaisen ja Italialaisen keittiön kulmakivi

5 Helmikuu 2018

Romanialaisessa keittiössä polenta 'mamaliga' kuuluu lähes kaikkiin aterioihin. Sitä syödään perunan tai leivän sijasta ja sen päälle heitetään tosi tujua valkosipulikastiketta 'mujdei'. Italiassa polentalla on myös pitkä historia. Usein Italian versio on huomattavasti juoksevampi ja samettisempi kuin Romanian 'kakkumaisempi' versio. Toki se voidaan myös tehdä paksummaksi, antaa jäähtyä 'kakuksi', leikata sitten kolmioita jotka paistetaan rapeaksi.

Italialaiset ruuat kasvisruuat lisukkeet aterialle polenta Romanialaiset ruuat

Lue koko juttu täältä »

KOTIGOURMEETA & ELÄMÄN HIUKKASIA on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »