Parhaat Ruokablogit

Kipparin morsian

Punakaalisalaatti ja thaikastike

10 Tammikuu 2018

Tämän salaatin juju ei ole niinkään itse salaatissa vaan kastikkeessa, jonka ole napannut käyttööni Jäävuoren huippu -kirjasta. Varioin kastiketta suuntaan jos toiseen eri sitrushedelmillä, mutta tärkeintä siinä on seesamiöljyn ja kalakastikkeen käyttäminen. Veriappelsiinin ollessa sesongissa käytin sitä limen sijaan ja leikkasin veriappelsiinia myös salaatin ainekseksi. Kirpakka aasialaishenkisyys tuli tarpeeseen ja lounassalaattiin upposi kivasti tähteitäkin. Lautaselle päätyi jo aiemmin marinoidun punakaalin jämät + tuoretta punakaalia ohueksi leikattuna, retikan pieni pala suikaloituna, paahdetut cashewpähkinät, kevätsipulia, hieman parsakaalia, veriappelsiini, seesamin- ja hampunsiemeniä.

arkiruoka kaali kastike Lisuke lounas salaatti sitrushedelmät thaimaalainen

Lue koko juttu täältä »

Kipparin morsian on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »