Parhaat Ruokablogit

Kasvisannos

Luumukiisseli 1920-luvun tunnelmissa

1 Kesäkuu 2021

Perinteistä perinteisin luumukiisseli Yksi oudohko asia Anna Olsonin 1920-luvun ateriasuosituksissa on suuri jälkiruokien määrä: kahden viikon ruokalistassa miltei jokaisen aterian jälkeen tarjotaan jälkiruoka. Miltei aina tuo ruoka on jonkinlainen kiisseli tai soppa. Esimerkiksi lahnahyytelön kanssa tarjottiin luumukiisseliä. Nykyisinhän luumukiisseliä pidetään ennen kaikkea joulun herkkuna – meillä päin myös reseptinä, joka kaivellaan esiin tuoreen äidin iloksi kun taloudessa on vastasyntynyt. Mutta voisihan luumukiisseliä syödä muutenkin, makua voi halutessa terävöittää lisäämällä mukaan vähän limettiä tai sitruunaa.

Jälkiruoka luumu resepti Reseptit 1920-luku Anna Olsoni kiisselit ja sopat

Lue koko juttu täältä »

Kasvisannos on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 1 Heinäkuuta 2021 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »