Parhaat Ruokablogit

Kasvisannos – kasvisruokablogi

Japanilainen nokkoskeitto

3 Kesäkuu 2021

Nokkosilla on ollut monia käyttötapoja entisaikaan: sitä on käytetty ruoan lisäksi lääkekasvina moniin eri vaivoihin, ja varsia voidaan käyttää langantekoon. Se ei vaadi viljelyä ja kasvaa rehevänä jo alkukesästä. Ei siis ole ihme, että nokkonen kuuluu myös Anna Olsoni-Quistin suosituksiin siitä, mitä 1920-luvulla perheelle voisi kokata. Nokkosen polttavuus tulee esille jo sen nimessä: arvellaan, että sana on peräisin nokka-sanasta ja nokata-verbistä, joka merkitsee käärmeen tai hyönteisen pistämistä. Mä olen tottunut, että kasvista on käytetty myös viholaisen nimeä – eli ehkä tämä ei ole kuitenkaan kuulunut ihan oman sukuni arkiruokiin?

Japanilainen kasvikset kasvisruoka Keitto Nokkonen Reseptit soijakastike Yleinen

Lue koko juttu täältä »

Kasvisannos – kasvisruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 1 Heinäkuuta 2021 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »