Parhaat Ruokablogit

Kalaasi

Lohta ja perunarieskoja!

5 Toukokuu 2021

Perunarieskat, hernetahna ja savulohi, mikä mainio makuyhdistelmä! Näistä leivistä ilahtuu äiti omana päivänään, nämä ovat myös keväiset brunssin parhaat eväät, koululaisen välipalat ja kevyen salaattilounaan seuralaiset. Leipien juju on hernetahnassa, joka säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Lohirieskat 6 kpl 6 perunarieskaa (mieluiten itse tehtyjä tai Penttilän tilan, Pottufarmarin tai jonkun muun pientuottajan valmistamia) 300 g savulohta, tai -siikaa Hernetahna: 200 g pakasteherneitä sulatettuina 1 rkl silputtua, tuoretta korianteria 1 dl paahdettuja, suolattuja maapähkinöitä 2 rkl sitruunamehua 1 tl juoksevaa hunajaa 1 tl korianterin siemeniä 1 valkosipulin kynsi kuorittuna ja murskattuna (3 karhunlaukan lehteä) ½ -1 tl suolaa päälle:

Lue koko juttu täältä »

Kalaasi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »