Parhaat Ruokablogit

Juuritasolla - Suomalaista ruokaa

Lanttukukko kiekuu!

22 Lokakuu 2019

Lanttukukko on Pohjois-Karjalainen perinneruoka. Vaikka sitä ei ole vaikea valmistaa, tarvitset sen valmistamiseen reilusti aikaa, ja se valmistuu mukavasti vaikka sunnuntaipäivää kotona viettäessä. Nautin siitä, kun ruokaa saa laittaa ajan kanssa, se tuo tunteen huolenpidosta. Ainekset: Taikina: 2,5 dl vettä Puoli kuppia vehnäjauhoja 2 vajaata kuppia ruisjauhoja 30 g pehmeää voita 1 tl suolaa Täyte: 500 lanttua 280g pekonia tai muuta vastaavaa rasvaista lihaa Suolaa Tee näin: Sekoita taikinan aineet tasaiseksi massaksi. Voit lisätä jauhoja tarpeen mukaan.

Koti lanttu perinneruoka perinteet Suolaiset leivonnaiset suomifood keittio

Lue koko juttu täältä »

Juuritasolla - Suomalaista ruokaa on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 28 Elokuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »