Parhaat Ruokablogit

ITALORUOKAA

TARALLI NAPOLETANI

29 Toukokuu 2022

Taralli napoletani Napolilaiset tarallit (taralli sugna e pepe) ovat pippurinen suolapala, joka maistuu kesähelteellä kylmän oluen kera. Ne ovat herkullisia alkupaloina ja sopivat välipaloiksi tai vaikkapa suolapalaksi illanistujaisiin. Napolilaisille taralleille on tyypillistä mantelin ja pippurin sekoitus yhdistettynä murenevaan rakenteeseen. Kuten moni muu resepti, myös tämä on saanut alkunsa siitä, ettei ruokaa haluttu heittää menemään. 1700-luvulla leipurit alkoivat tehdä niitä leivästä jääneestä taikinasta, johon he yhdistivät silavaa ja pippuria.

Alkupalat Naposteltavat Suolaiset leivonnaiset eväsruokaa

Lue koko juttu täältä »

ITALORUOKAA on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Helmikuuta 2020 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »