Parhaat Ruokablogit

Himahella

Vegaaniset kaalikääryleet maistuvat sekaanillekin

28 Elokuu 2020

Vegaaniset kaalikääryleet maistuvat herneelle, härkäpavulle ja ohralle. © Tiina Rantanen Kaalikääryleet on 1700-luvulla kehitetty pohjoismainen muunnos perinteisestä turkkilaisesta ruokalajista dolmasta, joka on viiniköynnöksen lehdestä tehty kääryle. Ruokalaji mainittiin Cajsa Wargin ruotsalaisessa keittokirjaklassikossa ensimmäisen kerran vuonna 1755. Ruotsinkielisen nimen kåldolmar osa dolma on tullut suoraan turkin kielestä. Yhden tarinan mukaan kuninkas Kaarle XII toi kääryleet sotaretkensä makutuliaisena Osmannien valtakunnasta.

Himahella kaalikääryleet vegaaniset kaalikääryleet hkvihreätjauhis käärylekaali

Lue koko juttu täältä »

Himahella on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Tammikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »