Parhaat Ruokablogit

Himahella

Raparperipiirakka x 4

28 Toukokuu 2019

Raparperi ja manteli ovat mainio makupari. © Tiina Rantanen Maasta valtoimenaan puskeva raparperi lehtiröyhyineen kuuluu alkukesään. Alkujaan aasialainen rikkaruoho talttuu sokerilla makeaksi herkuksi ja erilaiset rapaprperipiirakat ovat sesonkiruokaa parhaimmillaan. KAKKU: 200 g voita 2 1/2 dl hienoa sokeria 4 kananmunaa 6 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl piparkakkumaustetta 1 tl kardemummaa 2 dl turkkilaista jogurttia PÄÄLLE 400 g ( noin 1/2 l) kuorittua, viipaloitua raparperia VUOKAAN ( leivinpaperiarkki) 1 rkl voita 1/2 dl mantelirouhetta tai korppujauhoja MANTELIKUORRUTUS 100 g voita 1 dl sokeria 2 rkl vehnäjauhoja 1/2 dl kuohukermaa 200 g mantelirouhetta Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan...

Himahella raparperipiirakka raparperipai Italialainen raparperipiirakka raparperitoskakakku

Lue koko juttu täältä »

Himahella on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Tammikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »