Parhaat Ruokablogit

Himahella

New York Cheesecake raparperilla ja marenkihunnulla

12 Huhtikuu 2019

Amerikkalainen juustokakku on saanut koristeekseen marenkihunnun. © Tiina Rantanen Jonkinlaista paistettua juustokakkua on leivottu Euroopassa ainakin 1450-luvulta asti ja amerikkalaisen Mary Randolfin vuonna 1824 ilmestyneestä kirjasta The Virginia Housewife löytyy Lemon Cheesecaken eli sitruunajuustokakun ohje. Tämä ei nykkiläisiä haittaa, sillä heidän mielestään juustokakku ei ollut THE Cheesecake ennen kuin he kehittivät siitä oman versionsa. 10 annosta Pohja: 200 g digestivekeksejä 75 g voita sulatettuna 1 tl vaniljasokeria Täyte: 600 g maustamatonta tuorejuustoa 2½ dl sokeria 1½ tl vaniljasokeria 1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna 1/2 sitruunan mehu 2 kananmunaa 1 tlk (120 g) smetanaa ½ dl maissitärkkelysjauhoa Voitele (22-24 cm)...

Amerikkalainen juustokakku Himahella New York Cheese Cake raparperihilloke sveitsiläinen marenki

Lue koko juttu täältä »

Himahella on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Tammikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »