Parhaat Ruokablogit

Haarukkavatkain

Tattimarengit suolakinuskilla ja karpaloilla

4 Joulukuu 2017

Tässä jälkiruoassa yhdistyvät oikeastaan kaikki lempimakuni mitä tulee jälkiruokiin: kirpeät karpalot, suolainen karamellikastike ja leivonnaisista se rakkain, marenki. Kävimme joku vuosi sitten syömässä ravintola Lyonissa, Helsingissä ja siellä meille tarjottiin alkupalaksi suolainen tattimarenki, jonka muistelen olleen taivaallisen hyvää. Ajatus tattimarengista jäi hautumaan ja olin ajatellut ensin, että teen siitä ohjeen marenkikursille. Lopulta tänä syksynä työväenopiston säilöntäkurssilla pääsi tattimarenkiohje testattavaksi ja se sai alkuihmettelyn jälkeen kurssilaisilta oikein positiivisen vastaanoton, joten uskaltauduin laittamaan ohjeen tänne blogiinkin. Tattimarenki kuulostaa hienolta ja ehkä vähän vaikealtakin, mutta sitä se ei...

itse tehty karamellikastike itsenäisyyspäivä Jälkiruoat Joulu Juhlapyhät kananmuna karpalojälkiruoka kuivatut tatit Satokausiherkku Suomi100 Talviruokaa tattimarenki

Lue koko juttu täältä »

Haarukkavatkain on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 19 Joulukuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »