Parhaat Ruokablogit

Gurmee.net

Pistaasiskonssit

12 Syyskuu 2025

Yksi ihanimpia tapoja nauttia viikonloppuaamuista lasteni kanssa, on pyöräyttää aamupalaksi uunituoreet skonssit ja sitten hörppiä kahvit rauhassa skonsseja mutustellen. Skonssitaikinaan lisätään tyypillisissä resepteissä aina voita, mutta olen kehitellyt omaan makuuni sopivan skonssitaikinan, johon ei voita laiteta lainkaan. Tässä taikinassa on hieman rypsiöljyä, tykkään myös käyttää tähän taikinaan herkullista happyolive-oliiviöljyä, josta taikina saa hieman twistiä makuun. Jos kaipaat neutraalimpaa makumaisemaa, on rypsiöljy tässä varmasti paras valinta. Tämä vegaaninen skonssitaikina jättää skonssit herkullisen meheviksi sisältä, mutta niiden pinta ja “käytös” muuten on ihan perinteisen skonssimaista.

aamupala Brunssi kasvisreseptit Leivät ja sämpylät leivonta Nopeat ja helpot ruoka välipala vegaani

Lue koko juttu täältä »

Gurmee.net on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »