Gurmee.net on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien
12 Syyskuu 2025
Yksi ihanimpia tapoja nauttia viikonloppuaamuista lasteni kanssa, on pyöräyttää aamupalaksi uunituoreet skonssit ja sitten hörppiä kahvit rauhassa skonsseja mutustellen. Skonssitaikinaan lisätään tyypillisissä resepteissä aina voita, mutta olen kehitellyt omaan makuuni sopivan skonssitaikinan, johon ei voita laiteta lainkaan. Tässä taikinassa on hieman rypsiöljyä, tykkään myös käyttää tähän taikinaan herkullista happyolive-oliiviöljyä, josta taikina saa hieman twistiä makuun. Jos kaipaat neutraalimpaa makumaisemaa, on rypsiöljy tässä varmasti paras valinta. Tämä vegaaninen skonssitaikina jättää skonssit herkullisen meheviksi sisältä, mutta niiden pinta ja “käytös” muuten on ihan perinteisen skonssimaista.
Gurmee.net on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien