Parhaat Ruokablogit

Gurmee.net

Pikkelöity sipuli

21 Elokuu 2023

Tänään siivoillessa silmät osui sipulikoriin, jossa olevat sipulit alkoivat lähestyä “saatan kohta nahistua” -vaihetta ja ruokahävikki harmittaa, joten mieleen tuli pikkelöidyt sipulit. Pikkelöinti on loistava tapa pidentää sipulien ikää ja lisätä makua ruokiin! Pikkelöinti on perinteinen elintarvikkeiden säilöntämenetelmä, jossa ruoka-aineet upotetaan happamaan liemeen tai etikkaan, joka sisältää yleensä suolaa, sokeria ja erilaisia mausteita. Tämä vanha luottomenetelmä auttaa säilyttämään ruoan tuoreuden ja estämään haitallisten mikrobien kasvun, mikä pidentää säilyvyyttä ja antaa ruoalle erityisen maun. Pikkelöintiä käytetään yleisesti vihannesten, kuten kurkkujen, porkkanoiden, paprikoiden ja sipulien säilömiseen, mutta myös hedelmiä...

Gluteeniton kasvisreseptit ruoka säilöntä vegaani Arjentaklaajat

Lue koko juttu täältä »

Gurmee.net on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »