Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Sunnuntaikalastajan kalakebakot roskakalasta

19 Kesäkuu 2018

Aiemmissa päivityksissä jauhetusta hauesta on tehty kalakakkua, kalapihvejä, pyöryköitä, mureketta ja vaikka mitä. Se johtuu kaupunkielämän rajoituksista – kalakaupasta saa kotimaisten arvokalojen lisäksi haukea, mutta harvemmin saa mitään ”roskakalaksi” luokiteltavaa. Ei pidä kuitenkaan rajoittua yhteen ainoaan kalalajiin, vaan minimoitava hävikki ja käytettävä kaikki syömäkelpoiset kalat, jotka ovat uineet pyydyksiin. Kun kala fileoidaan ja jauhetaan, siitä voi valmistaa kaikkia edellä mainittuja ja vähän muutakin. Testasin juhannusta varten, miten sekalaisesta kalansaaliista voisi tehdä kebakkoja eli kalamureketta tikun nokassa.

hävikistä herkuksi Kala mureke

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »