Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Ranskalainen joulukuusi: Tarte sapin ja basilika-vuohenjuustopestoa

10 Joulukuu 2022

Kuusen muotoon paistettu suolainen lehtitaikinaleivonnainen, tarte sapin, on Ranskassa suosittu joulun ajan alkupala. Lehtitaikinan täytteenä käytetään mm gorgonzolaa, päärynää ja saksanpähkinöitä tai pestoa ja vuohenjuustoa, mutta mikään ei estä makean ystäviä täyttämään tämän vaikka suklaalevitteellä. Suolaisena tarte sapin kuitenkin sopii paremmin vaikka glögin kanssa tarjottavaksi. Yhdestä isosta lehtitaikinalevystä saa tarkkaan leikkaamalla yhden pienehkön tarte sapinin. Kahdesta yhdistelemällä syntyy isompi herkku isommalle porukalle.

Joulu pesto pikkusuolaista voitaikina vuohenjuusto

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »