Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Hanhenmaksapateeta ja pain d'epices maustevoi

26 Joulukuu 2020

Ostimme ravintola Savoyn joulumyyjäisistä pienen kassillisen jouluherkkuja. Kassissa oli muun muassa tölkillinen hanhenmaksapateeta, joka oli valmistettu suomalaisen Hauhalan hanhifarmin eettisesti kasvatettujen hanhien maksasta (ei pakkoruokintaa), sekä todellista stadilaista lähiruokaa, Savoyn omalla katolla asustelevien mehiläisten keräämää hunajaa. Maksapasteija on yleensä muutenkin kuulunut joulupöytäämme ja koska superherkullinen hanhenmaksapatee ei säily loputtomiin, aloitimme sen tuhoamisen lähes välittömästi jo ennen jouluaattoa. Ranskalaiset rakastavat hanhenmaksaa pain d’epices –leivällä ja nämä sopivatkin yhteen erinomaisesti. Sellaista leipää ei kuitenkaan ollut käytettävissä enkä halunnut ryhtyä leipomaan, mutta tein...

Amuse bouche Joulu maksa maustevoi pientä hyvää pikkusuolaista Hanhi hanhenmaksa

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »