Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Chicken Yakitori 焼き鳥

14 Huhtikuu 2019

Kana teurastetaan ja paloitellaan huolellisesti, ja palat työnnetään vartaisiin. Kanasta käytetään kaikki, siis myös sisäelimet, joten Japanissa Yakitori kanavartaassa saattaa edelleen olla myös kanan maksaa, sydäntä tai kivipiiraa. Yakitorimestari on Japanissa korkealle arvostettu kokki. Kuten sushimestari tai fugumestari tai sobanuudelimestari, myös yakitorimestariksi erikoistuminen vie kauan aikaa. Yakitoriin käytettävä kanakaan ei voi olla mitä tahansa broileria, vaan Wagyu -nautaan verrattavissa olevaa Jidori –kanaa, joka on saanut JAS-sertifikaatin siksi, että tämän kanarodun ruokinta ja elinolosuhteet ovat ihan omaa luokkaansa.

broileri/kana grilliruokaa mausteinen

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »