Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

50/50 Bolognese

2 Elokuu 2023

Se ”hiukan terveellisempi” jauhelihakastike? Bolognese eli ragù alla Bolognese on italialainen jauhelihakastike, mutta se ei ole mikä tahansa jauhelihakastike. Italialaiseen tapaan siinä pitäisi olla jauhelihan lisäksi pancettaa, tomaattia ja punaviiniä, sekä tietysti ”pyhä kolminaisuus” porkkanaa, varsiselleriä ja sipulia, ja ragua tulisi hauduttaa vähintään kaksi tuntia, minä aikana kastikkeen koostumus ja maku saa rauhassa kehittyä. Ja kyllä se muuttuukin melkoisesti siinä ajassa. Kannattaa kokeilla joskus ottaa pari lusikallista ihan vähän aikaa kiehunutta bolognesea talteen ja sitten parin tunnin kuluttua tehdä vertailu valmiiseen kastikkeeseen.

Jauheliha Kastikkeet Linssit pancetta Pekoni porkkana sipuli tomaatti Valkosipuli varsiselleri lehtiselleri

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »