Parhaat Ruokablogit

Aromipaja

Poroa ja kurpitsarisottoa

3 Joulukuu 2017

Kurpitsan hieno makeahko maku täydentää poron hennon riistaista makua. Makupaletin täydentää riista-punaviini-karpalokastike. Jos Suomelle pitäisi valita yksi Suomi 100 -ruoka, olisi se mielestäni tämä! 400 g poron ulkofilee 2 tl suolaa 1 tl rouhittua mustapippuria ½ dl karpaloita ½ dl riistafondia 2 dl punaviiniä 30 g voita rouhittua mustapippuria 3 dl risottoriisiä 500 g myskikurpitsaa 3 kpl salottisipuleita 2 dl kuivaa kuohuviiniä 5-7 dl kasvislientä, suolaton (esim. Puljonki) 100 g Parmesanijuustoa 130 g normaalisuolaista voita Ota poronfilee huoneenlämpöön tunti ennen sen paistamista.

juhlat kastike Liha liharuoka nelkytplusblogit Pääruoka Reseptit ruoka Ruoka & viini Viiniarviot

Lue koko juttu täältä »

Aromipaja on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 11 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »