Parhaat Ruokablogit

In Umido – ruokablogi

Venetsialainen ankkaragù tuorepastalla – Pappardelle al ragù d’anatra

19 Marraskuu 2020

Ragùt ovat yksi italialaisen ruokakulttuurin kirkkaimpia helmiä. Näissä täyteläisissä, usein lihaa sisältävissä kastikkeissa toteutuu italialaisen kokkailun syvin olemus: yhdistämällä simppeleitä raaka-aineita, tuoreita makuja ja sopivasti ajatusta ja tunnetta, syntyy ilman turhaa kikkailua uskomattoman maukasta ruokaa. Ragùn määritelmä voi olla ajoittain vähintäänkin häilyvä, mutta sen verran voidaan yleistää, että puhutaan paksuhkosta kastikkeesta, jossa on sopivan reilusti liha, kala tai kasvissattumia. Ohuemmat kastikkeet, joissa toki voi hyvinkin olla samankaltaisia sattumia kulkevat nimellä sugo. Tunnetuin ragù on eittämättä Bolognan ragù alla bolognese.

ankka pappardelle Ragu ruokareseptit tuorepasta Venetsia lihakastike Ragùt ja padat

Lue koko juttu täältä »

In Umido – ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Maaliskuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »